3 Septembrie 2023 - Lacul Noua

EDIȚIA 2017

Peste 1.500 de braşoveni şi-au susţinut eroii la Cursa cu obstacole a comunităţii

Pe 11 iunie a avut loc cea de-a patra ediţie a Braşov Heroes – Cursa cu obstacole a comunităţii. La start s-au numărat 834 de alergători, iar în total evenimentul a atras peste 1.500 de braşoveni în zona forestieră şi în zona de agrement a lacului Noua, veniţi să încurajeze alergătorii şi să cunoască proiectele înscrise.

Dintre totalul de 834 de alergători care s-au prezentat la start, cursa individuală a numărat 159 de alergători, cele 63 de echipe înscrise au însumat 271 de alergători, iar cele 150 de familii care au fost strânse laolaltă au cuprins un număr de 404 alergători. Dintre aceştia, nu mai puţin de 219 participanţi au fost copii. Anul acesta am avut chiar şi doi participanţi din categoria de vârstă sub un an.

Suma totală care s-a strâns în urma întregului eveniment, atât din donaţii, cât şi din taxa de participare, a fost de peste 125.000 de lei. Din aceştia, 51.000 de lei reprezintă taxele de alergare, 35.000 de lei donaţii individuale şi 40.000 de lei contribuţia companiilor. Numai în ziua evenimentului, peste 11.000 de lei au fost strânşi (aproximativ 6.000 de lei în urma donaţiilor realizate de către braşoveni şi aproximativ 5.000 de lei în urma achitării taxelor de participare, de către alergători.

„Evenimentul este unul important pentru Braşov deoarece reprezintă un exerciţiu de responsabilitate socială. El este făcut de oameni, pentru oameni. Ceea ce încercăm să facem prin Braşov Heroes este să stimulăm braşovenii să privească lumea mai presus de propria lor bunăstare. Proiectul este valoros pentru că au participat peste 200 de copii, care au ocazia să înveţe de mici să ofere ajutor celorlalţi şi să se implice activ la binele comunităţii”, precizează Flavia Stamate, coordonator de comunicare al Fundaţiei Comunitare Braşov.

În urma susţinerii primite de la eroii de Braşov, 8 dintre cele 11 cauze înscrise au reuşit să-şi depăşească obiectivul. Ambasadorul cu cele mai bune rezultate a fost Simona Ivăncescu, ambasadoare a Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare Profesională, care a reuşit să strângă peste 5.000 de lei.

În punerea în practică a evenimentului, organizatorii au fost ajutaţi de un număr de aproximativ 100 de voluntari. Aceştia s-au asigurat că fiecare lucru este la locul său, astfel încât participanţii să aibă parte de o experienţă minunată, aşa cum merită nişte eroi veritabili.

O surpriză emoţionantă a acestei ediţii a venit din partea unui fost beneficiar al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Braşov. După ce, cu ani în urmă, chiar el a fost ajutat în recuperare de către specialiştii de la centru, astăzi a alergat pentru această cauză, pentru a da înapoi puţin din binele care i-a fost făcut lui şi pentru a se asigura că şi alte persoane ca şi el vor cunoaşte bucuria recuperării.

Ines Nagy
ines@fundatiacomunitarabrasov.ro